post

Att hitta en sadel till en frieser brukar inte vara det lättaste. I och med att vi har otroligt många valmöjligheter för ryttaren och minst lika många tillpassningsmöjligheter för hästen, har vi fått många kunder med frieser under åren. För denna typ av häst brukar vi använda en bossa som har en extra bred kanal, med eller utan öppen kammare. För hästar med en ordentligt bred manke används en öppen kammare.

Frieser har också generellt ett extremt kort sadelläge. Bogbladen är placerade långt bak, sadelgjordsläget långt fram och den sadelbärande ytan slutar alldeles för tidigt… 😉

Med WOW sadlarna är det inga problem att beställa en kort bossa (sadeln på bilden har 3 cm kortare bossa än standard), flytta fram gjordstropparna för att passa sadelgjordsläget samt att vår unika patenterade konstruktion på bossan och bommen säkerställer optimal bogfrihet och tryckfördelning. Många med denna typ av häst väljer också en H-gjord, denna ger ökad stabilitet på en häst med mycket rörelse samt att den förhindrar att sadeln glider fram på en rund och bred häst.

De flesta av våra kunder med frieser väljer någon av våra flatare modeller, just för att komma ner mer i sadeln. Yvonne Oldin valde en halvdjup sits som är extra mjuk och utskuren för blygdbenet. Kåpan är vår populära Dressage Giant High som är framvinklad. Hela sadeln är i svart kalvskinn, seat facing i mörkbrunt och silverplatta på bakvalvet.

Share this:
facebooktwittergoogle_pluspinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *