post

Man vinner ju inga tävlingar på att stå still – eller hur? Det finns en anledning till varför vi inte provar ut sadlar i stallgången…

Ca 90% av hästarna vi träffar breddar sig en hel bomvidd när de lyfter ryggen. Resterande 10% breddar sig mer än en bomvidd. Jag har flertalet privata utbildningar i ryggen, inom hästens anatomi och biomekanik, både i Sverige och i England samt en gedigen erfarenhet inom ridsporten samt erfarenhet som dressyrryttare. Vi jobbar både med toppryttare som tex Jan Brink och fritidsryttare. Hela registret finns representerat.

Alla vi som jobbar med WOW sadlar arbetar på ett annat sätt. Vi provar ut varje del för sig – bomvidd (anpassad efter när hästen lyfter ryggen), typ av bom (för rak/svängd rygg, hög/låg manke etc), typ av bossa (vi har 450 modeller att välja mellan och detta är överlägset flest av alla sadeltillverkare i hela världen), sits anpassad efter ryttarens bäcken och position i sadeln, kåpa anpassad ryttarens önskemål avseende stöd och känsla. Längden på kåpan kan vi också justera, det är kostnadsfritt när man beställer en ny sadel.

Och det allra viktigaste: Vi provar endast ut sadlar under rörelse.

Alla ryttare sitter även snett – mer eller mindre. Alla hästar har en svag och en stark sida – på vissa är det mer framträdande.
Detta är saker vi väldigt enkelt kan justera med WOW sadlar. Vi samarbetar även med många veterinärkliniker runtom i landet och får många patienter hänvisade till oss. Vi har även många veterinärer som kunder.

Nyfiken på att prova? Kontakta din närmaste återförsäljare.
http://www.wowsadlar.se/kontakta-oss/aterforsaljare/

På bilden nedan ser ni vad som händer med en häst på stallgången och under rörelse.
Hästen är en frieserhingst på 4 år, ca 166 cm i mankhöjd, lite överbyggd, svängd rygg, låg och bred manke.

Första bilden är på stallgången.
På bilderna under rörelse syns tydligt att ryggen kommer upp ordentligt vid arbete. Den här hästen breddar sig ca 1,5 bomvidd när han lyfter ryggen. Under rörelse kommer han upp mycket precis vid manken och då vill vi såklart inte att det klämmer där. Den här hästen har problem med att sadlar även glider bak. Vad vi gör åt det? Flyttar sadelgjordsstropparna såklart, så det överensstämmer med gjordläget. Med WOW finns det oändliga möjligheter.
Bl.a. detta kollar vi noggrant vid en utprovning. För mer information om hur vi jobbar för att få så många nöjda kunder – ring eller skicka ett mail!

20160305_154308 12697211_1665810210365916_7693003591929502033_o 12716024_1665810173699253_8184991675634198079_o

Share this:
facebooktwittergoogle_pluspinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *